Skip to main content

Txerri-azpizun pintxoa, hirugihar eta Gernikako piperrekin

Sei urratsetan prestatuko dugu:

  1. Txerri-azpizuna 3 cm-ko altuerako xerra biribiletan moztu (120 g inguru)
  2. Xerraren kanpoko aldea bi txerrihirugihar xerrarekin estali. Kanpoko
    alde biribili guztia osorik estali.
  3. Bitartean, piperrak zuzenean parrilako plantxan ipini. Tenperatura
    biziaz markatu, baina erre gabe (200ºC, 3-4 min).
  4. Piperrak markatuta daudenean, parrilarik urrunen dagoen tokian ipini, leun-leun egiten joan daitezen, okela markatzen dugun bitartean (15 min inguru, alde bakoitzetik 7,5 min)
  5. Okela parrilan markatu aurretik, oliba-olioa eta gatza egin. Ondoren,
    su bizitan erre (270ºC inguru) 14 minutuz, alde bakoitzetik 7 min.
  6. .Pintxoa muntatu.

Txerri azpizuna

240g

Txerri-hirugiharra

120g

OOBE

20 ml

Gernikako piperra

75g

Ogi-xerra

4 un

Ogi-xerra

2g

200º

18 minutu

Erreza

One Comment

Leave a Reply