Txerri-azpizun pintxoa, hirugihar eta Gernikako piperrekin
Sei urratsetan prestatuko dugu:
- Txerri-azpizuna 3 cm-ko altuerako xerra biribiletan moztu (120 g inguru)
- Xerraren kanpoko aldea bi txerrihirugihar xerrarekin estali. Kanpoko
alde biribili guztia osorik estali. - Bitartean, piperrak zuzenean parrilako plantxan ipini. Tenperatura
biziaz markatu, baina erre gabe (200ºC, 3-4 min). - Piperrak markatuta daudenean, parrilarik urrunen dagoen tokian ipini, leun-leun egiten joan daitezen, okela markatzen dugun bitartean (15 min inguru, alde bakoitzetik 7,5 min)
- Okela parrilan markatu aurretik, oliba-olioa eta gatza egin. Ondoren,
su bizitan erre (270ºC inguru) 14 minutuz, alde bakoitzetik 7 min. - .Pintxoa muntatu.
Txerri azpizuna
240g
Txerri-hirugiharra
120g
OOBE
20 ml
Gernikako piperra
75g
Ogi-xerra
4 un
Ogi-xerra
2g
200º
18 minutu
Erreza
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.