Lumagorri oilasko errea arabako errioxako eran
Lau urratsetan prestatuko dugu:
- Osagai guztiak prestatu, oilaskoa izan ezik, bol batean. Nahastu nahasketa homogeneoa lortu arte.
- Oilaskoa gehitu eta ordubetez beratzen utzi.
- Oilaskoa atera eta parrilan erre su ertain/handitan, 9 min alde bakoitzetik (120-150 ºC inguru).
- Oilaskoa beratzen izan dugun nahastea ontzi batean ipini eta lurrunduz murritzarazi. Sutatik atera nahastearen 3/4 lurrundu eta testura lodia hartzen duenean.
Eusko Label oilasko izterrondoak
400g
Oliba-olio birjina estra
25 ml
De La Vera piperrauts gozoa
1,5 g
Limoia
2 un
Ezkaia
2 g
Eusko Label lore-eztia
15 g
Gatz mehea
1,5 g
Arabako Errioxako ardo beltza
0,5 L
150º
80 minutu
Erreza