Skip to main content

Hegaluzea Euskal Sagardoarekin eskabetxatua

Lau urratsetan prestatuko dugu:

  1. Ontzi txiki batean baratxuri freskoak OOBEren erdiarekin salteatu. Markatuta daudenean (10 min. su ertain-handitan), ezkaia, ereinotza, ozpina eta sagardoa gehitu. Irakiten utzi sagardoaren alkohola lurrundu arte.
  2. Beste alde batetik, hegaluzea xerra txikitan moztu, gero
    eskabetxatuarekin beratzen utziko dugun ontziaren neurrikoa, ez handiagoa.
  3. Olioaren gainerakoarekin estali eta parrilan indar handiz eta azkar markatu. (1 min alde bakoitzetik, 300 ºC)
  4. Sutatik atera eta aurretik prestatutako eskabetxatua gehitu.

Eusko Label hegaluze-solomo freskoa

200g

Ardo zuriaren ozpina

300 ml

Euskal Sagardoa

250 ml

Baratxuri freskoak

4 un

Ereinotza

2 un

Oliba-olio birjina estra

25 ml

Ezkai adartxo bat

1 un

300º

15 minutu

Erraza